sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Teinityttöjen Laihdutustrendi - Mitä pojat ovat tästä mieltä?Viime aikoina lehdissä on puhuttu teinityttöjen laihdutustrendistä, jossa tytöt kannustavat toisiaan syömään vain muutaman kalorin päivässä - tai ei ollenkaan. Tytöt voivat pitää itseään kauniina, kun ovat langanlaihoja, mutta mitä mieltä pojat tästä ovat?


Haastattelin muutamaa miespuolista henkilöä, ikäväliltä 17-24v. Näytin heille yläpuolella olevan kuvan, ja kysyin, että haluaisivatko he tyttöystävänsä näyttävän tuollaiselta. Kaikki haastateltavat vastasivat EI, ohessa muutamia kommentteja haastatelluilta.


"Seurustelisin mielummin liikalihavan kuin tuollaisen kanssa. Tuo on jo kuvottavaa!" - Tero 17v

"Tuollaisesta näkee heti, että ei ole terve. Miehen mieli kertoo heti, että tuollaisesta tytöstä ei voi tulla hyvää synnyttäjää tai äitiä. Kuvottavaa."  - Santeri 21v

"En näe tuossa mitään seksikästä. Vastenmielisen näköistä."  - Jere 18v

"Kyllähän tuollainen haittaisi elämää aika paljon. Yritä nyt viedä tyttö romanttiselle kynttiläillalliselle, kun toinen alkaa laskemaan kaloreita eikä suostu syömään. Pilaisi koko seurustelusuhteen." - Matti 24v


Kysymys kuuluukin, että miksi tytöt jakavat toisilleen tälläisiä vinkkejä? En itsekkään näe mitään puoleensavetävää kävelevissä luurangoissa. Tytöt nyt ihan oikeasti, pojat haluavat terveen tytön, eivät mitään langanlaihaa lahnaa. Ottakaa nyt järki käteen.

25 kommenttia:

 1. Joo menee kyllä vähän yli tommonen laihduttaminen.

  VastaaPoista
 2. Eli tyttöjen ainoa tehtävä on miellyttää poikia ulkonäöllään? Eikö omilla mielipiteillä ole mitään väliä? Ota nyt järki käteen.

  VastaaPoista
 3. Ei... mutta tytöillä on oma valinta siitä että haluaako olla TERVEEN PAINOINEN vai SAIRAALLOISEN LAIHA. Vittu oikeesti, vaikka kuinka aattelisit että laihuus on ihanaa nii se on sinun oma asenteesi ja tuolla asenteella tuhoat itseäsi.

  Silloin kun on itsellä ihan sekava kuva ulkonäöstään tai kehostaan niin on hyvä kuunnella ulkopuolistenkin näkemyksiä.

  Joten pointti tässä ei ollut se että sinun tulisi miellyttää ketään ulkonäölläsi vaan siitä että kuka tahansa ns. normaali ihminen on sitä mieltä että liika laihuus on paskin ratkaisu ikinä niin terveyden kuin ulkonäönkin kannalta.

  VastaaPoista
 4. joo ja toi kuva ei sit oo yhtään muokattu tai mitään..

  hei haloo, kukaan ei voi näyttää tuolta ja olla yhä hengissä.

  ja me naiset ei eletä miesten miellyttämisen vuoksi.

  VastaaPoista
 5. Niin ja voisitte nyt alkaa tajuumaan, että siinä vaiheessa kun joku on ton näkönen (vaikka kuva onkin muokattu) niin ei se enää ole terve, vaan sairastaa anoreksiaa. ANOREKSIASTA EI PÄÄSTÄ EROON SILLÄ ETTÄ JOKU TULEE SANOMAAN ETTÄ POJAT INHOO SUN NÄKÖISIÄ.
  Pistää vihaks......

  Koitan tässä nyt sanoo että anoreksia lähtee usein laihdutuskuurista, joka lähtee käsistä vahingossa - sitä ei voi enää itse lopettaa. Anoreksia hallitsee mieltä. Vittu ajatelkaa.

  VastaaPoista
 6. Jep, muokattu kuva??? Mulla olisi pyyntö. Jos tekisit uuden "haastattelun" miespuolisille ystävillesi ja näyttäisit vähän realistisempaa kuvaa (siitä mihin suurin osa _niiden_ keskustelupalstojen tytöistä pyrkii). Esimerkiksi tämä: http://longroad2perfection.tumblr.com/page/19 ???!!?!?! Tuossa vaikkapa tuo ylin, suurin osa tavoittelee kutakuinkin tuollaista vartaloa, onko siinä jotain pahaa? Luuletko ettei kukaan ystävistäsi kelpuuttaisi tuollasita vartaloa? Hmph...

  VastaaPoista
 7. Jos joku oikeasti pääsee tuon näköiseksi, niin hän on jo kuollut siinä vaiheessa, toisin sanoen... MAHDOTONTA!!!! Kuvia muokataan nykyään VITTU!?? Ja tosiaan, anoreksia on sairaus yhtä lailla kuin vaikka syöpä! Haukutteko tuosta vaan syöpää sairastavia?? "Ootpas ruma ilman hiuksia"... Eikä pelkästään syöpä... Siis mikä tahansa sairaus! Ei siitä todellakaan pääse noin vaan eroon...

  VastaaPoista
 8. VITTU mua kiinnostaa paskaakaan mitä joku jätkä ajattelee? Sitäpaitsi tuo kuva on photoshopattu eikä 98 prosenttia syömishäiriöisistä edes halua näyttää tuolta.

  VastaaPoista
 9. "Jos joku oikeasti pääsee tuon näköiseksi, niin hän on jo kuollut siinä vaiheessa, toisin sanoen... MAHDOTONTA!!!! Kuvia muokataan nykyään VITTU!?? Ja tosiaan, anoreksia on sairaus yhtä lailla kuin vaikka syöpä! Haukutteko tuosta vaan syöpää sairastavia?? "Ootpas ruma ilman hiuksia"... Eikä pelkästään syöpä... Siis mikä tahansa sairaus! Ei siitä todellakaan pääse noin vaan eroon..."

  Anoreksiaankin on perkele hoitoa olemassa kuten syöpäänkin.
  Ei kukaan tule syöpäpotilaalle vittuilemaan, koska he yleensä tajuavat hakea hoitoa syöpäänsä mutta nämä "pro-anat" ovat niin itsesäälissä etteivät osaa edes terapeutin puheille hakeutua.
  Oikeasti. Menkää hoitoon, ette ole terveitä. Niin syöpäpotilaskin tekisi.

  VastaaPoista
 10. "VITTU mua kiinnostaa paskaakaan mitä joku jätkä ajattelee? Sitäpaitsi tuo kuva on photoshopattu eikä 98 prosenttia syömishäiriöisistä edes halua näyttää tuolta."

  Koita nyt sinäkin perkele tajuta se että tuolla blogilla tarkoitettiin myös sitä että mitä mieltä ulkopuoliset yleensä ovat tuosta.
  Jos olet sairas, eli anorektikko niin sinun tulisi hakeutua hoitoon eikä vain ja ainoastaan jumittaa foorumeilla, valittaa siitä miten tulikaan syötyä 20 kaloria enemmän ja vielä luurangonlaihanakin valitat siitä miten läski olet.
  Hoitoa kyllä Suomesta löytyy sille joka sitä hakee.

  VastaaPoista
 11. :{D ilmeeni kun luen teinityttöjen angstia ja järkevien ihmisten vastalauseita

  VastaaPoista
 12. Suomessa esimerkiksi osastoille pääsee lähinnä henkilöt joiden BMI on jo alle 14... Jo minun BMI on 15.5 olen laiha, kyllä, joidenkin mielestä liiankin. Mutta ei mua oteta hoitoon, koska on pahempiakin! Eli toisin sanoen MINÄ EN SAA HOITOA... Mitkään terapiat auttanu :D

  VastaaPoista
 13. Mua ei kiinnosta "mitä yleensäkkin ulkopuoliset ajattelevat". Tää on teille viihdettä, tää auttaa teitä ajattelemaan, että huhhu olenpas minä parempi ihminen, mulle menee kyllä paremmin, mä en ole säälittävä teini joka haluaa luurangoksi.

  Anorektikko/syömishäiriöinen ei halua apua ongelmaansa, koska apu=lihominen. Ettekö te nyt vittu käsitä.
  Te ette tiedä miltä se tuntuu.

  VastaaPoista
 14. En ymmärrä tuollaisten minuun kaltaisten tyyppien ajatusmaailmaa. "Minua ei kiinnosta mitä ulkopuoliset ajattelevat". Itse luulin että juuri ulkonäköpaineet ajavat useimmat anoreksiaan, mutta jos ei muiden mielipiteillä ole mitään väliä, niin miksi kiduttaa itseään syömättömyydellä?

  VastaaPoista
 15. Nimenomaan, et ymmärrä, et pääse syömishäiriöisen pään sisälle, sinua ei ole sorrettu, arvosteltu, vaadittu sillä tavalla kuin useampia nuorista naisista.

  VastaaPoista
 16. Eipä se mitään tottahan tuo. Mutta totta myös se, ettei seurustelussa vain ulkonäköä katsella.

  Ja pitää muistaa ettei syömishäiriöiset laihduta miesten iloksi vaan useinkin johonkin omaan ongemaansa viitaten. Syömättömyys ja sen kontrollointi on vain tapa käsitellä muita ongelmia.

  VastaaPoista
 17. ihan sairasta tommonen laihdutus ei ne siitä kaunniimmaks tuu

  VastaaPoista
 18. Onhan toi aika sairasta että joillain naisilla "ulkonäköpaineet" alkaa ottaa sen verran valtaa järjenkulusta että pitää tommosta mennä tekemään, kyllä sitä terveellistä elämää voi elää ilman tommosta laihdutustrendiäkin ja silleen että näyttää terveeltä. Oli tuo kuvassa oleva tyttö sitten photoshopattu tai ei niin tolla ei oo mitään tekemistä terveyden kanssa. Bulimiat ja anoreksiat on asia erikseen, mut en kannata tommosta "nyt lopetan syömisen, että laihdun ja näytän paremmalta" -ideologiaa.

  Tsekkaa mun blogi myös, lisää ittes seuraajaksi jos pidät siitä, kiitos. :)

  Asiallinen blogi sulla, keep it up! Followaan.

  VastaaPoista
 19. Lueskelin tuota yhtä laihdutusfoorumia.
  Ihannepainoa siinä 40kg:n kohdalla..
  Itse mieluummin ottaisin tytön joka painaa 80kg kuin 40kg

  VastaaPoista
 20. Ennemmin vähän ylimääräistä kun liian vähän mitään.

  VastaaPoista